Català / Français  ·  TEL. +376837001 · EMAIL adord@educand.ad
Català / Français  · 

Notícies

Participem al Consell dels infants d'Ordino

28-04-2019
Representants del Miniconsellet d'escola participen a la reunió del Consell dels infants d'Ordino.

El dilluns 11 de març els representants del Miniconsellet d'escola van participar a la reunió del Consell dels infants d'Ordino. Seguint l'ordre del dia van presentar les propostes treballades des de les assemblees d'aula per millorar la parròquia, en el sentit que marquen els objectius de sostenibilitat pel planeta:

 

Brigades de neteja: Els infants volem ser actors protagonistes, tant pel que fa a conservar nets els espais de la parròquia, com a conscienciar la població de la importància d'aquestes accions.

  • En què consisteix el projecte?

Aquest projecte consisteix a organitzar un dia unes brigades de neteja de la parròquia, seleccionant prèviament espais que no es troben del tot cuidats.

  • Què volem aconseguir?

Els infants volen mantenir la nostra parròquia neta, i sobretot crear consciència en tots els participants, i en la resta de persones, de la importància de mantenir els espais nets.

  • Quina és l'ajuda que ens pot proporcionar el comú?

Facilitar els espais de neteja que necessiten aquestes brigades així com materials per poder fer la recollida.

Fam Zero (carmanyoles de menjar): Els alumnes de l'escola s'han adonat, gràcies al treball de CCSS, que a la parròquia d'Ordino hi ha algunes famílies que estan just al límit de la línia de pobresa. Degut a aquest treball han vist que aquesta és una bona manera d'ajudar als habitants de la parròquia que ho requereixen.

  • En què consisteix el projecte?

Es tracta d'organitzar diàriament la recollida del menjar sobrant del menjador, distribuir-lo en carmanyoles i portar-lo a un punt de recollida.

  • Quin menjar faríem servir?

El menjar que faríem servir és aquell que no ha sortit de la cuina, i per tant no està contaminat.

  • Qui s'encarrega de la manipulació?

Dos alumnes de 2n i 3r cicle, acompanyats d'un adult de l'escola s'encarregarien diàriament de preparar les carmanyoles amb el menjar i de guardar-les degudament al refrigerador.

  • Qui s'encarregaria del transport?

Un adult de l'escola es faria càrrec del transport del menjar fins al punt de recollida (Casa Pairal).

  • Quina és l'ajuda que ens pot proporcionar el comú?

Facilitar el punt de recollida de les carmanyoles.

Recipients reutilitzables per poder guardar el menjar degudament.

Una nevera per transportar el menjar fins al punt de recollida.

Les propostes són molt participatives ja que comporten la implicació dels infants en l'organització i desenvolupament d'aquestes. Ara queda força feina per acabar-les d'implementar!


Xarxes socials: